A Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjának szakmai támogatásával 2024 nyarán folytatja a nagy sikerű egészségügyi szűrő-, és felvilágosító programsorozatát, amelynek célja a helyi lakosok és a Balaton mellett nyaralók szűrése és egészségesebb életmódra való ösztönzése.4

SZŰRŐPROGRAMJAINK

Minden szűrés térítésmentesen vehető igénybe, TAJ kártya bemutatásával!

BŐRGYÓGYÁSZATI VIZSGÁLAT​

Bőrünk védelmének szempontjából nyáron leginkább 11 és 15 óra között, tartózkodjunk árnyékban. Fontos lenne havi rendszerességgel anyajegyeink önvizsgálata, évente egyszer pedig bőrgyógyászati szűrővizsgálaton is érdemes részt venni.

DIGITÁLIS SZÁJÜREGI SZŰRŐ-VIZSGÁLAT

Évente Magyarországon kb. 1500-an halnak meg rosszindulatú szájüregi daganat miatt. A betegség időben való felismerésével és kezelésével ez a szám jelentősen csökkenthető. A szűrővizsgálat során a résztvevők fogazatának állapotát fájdalommentesen, jelenleg a piacon elérhető egyik legmodernebb szájüregi-szkennerrel mérjük fel, majd visszajelzést és tanácsadást adunk a páciens fogazati állapotáról és az esetleg szükséges kezelésekről.

ÁLTALÁNOS SZŰRŐ-VIZSGÁLATOK

Vérnyomás- és pulzusmérés mellett ellenőrizzük a vércukor szintet, valamint szükség esetén egyes vérzsírok szintjét is.

TESTÖSSZETÉTEL ELEMZÉS - InBody

A testösszetétel vizsgálat tájékoztatást ad a testzsír, testvíz, izmok testen belüli arányáról, valamint a csontok ásványianyag tartalmáról. A vizsgálattal pontosabb képet kaphatunk a tápláltsági állapotról is, beleértve a túlsúly és az elhízás mértékét.

PSA-SZINT VIZSGÁLATA

A prosztata specifikus antigén (PSA) vizsgálatát a prosztataproblémák és -daganatok szűrése érdekében érdemes elvégezni az 50 évesnél idősebb férfiak körében. A vizsgálatot ujjbegyből vett vérmintából végezzük, eredménye néhány perc alatt elkészül.

ÉLETMÓDI KOCKÁZAT-FELMÉRÉS ÉS TANÁCSADÁS

Életmódunk – például a táplálkozás, testmozgás, dohány- és/vagy nikotinhasználat, alkoholfogyasztás, stressz – jelentősen befolyásolja egészségünket és számos betegség kialakulását okozhatják. Az életmódi kockázatok felmérése és a szűrövizsgálati eredmények alapján komplex, személyre szabott rövid életmódi tanácsadásban részesülhetnek orvos, dietetikus és sporttudományi szakértőink által.

FUNKCIONÁLIS MOZGÁSMINTA SZŰRÉS

Egyszerű gyakorlatokon keresztül a mozgáskép, mozgásterjedelem és az egyensúlyozási képesség felmérése sporttudományi szakember által. Az eredmények alapján a résztvevők személyre szabott javaslatot kapnak az ajánlott mozgásformákról, azok heti mennyiségéről a mozgáskoordinációs készségek javítása érdekében.

INTERAKTÍV PREVENCIÓS AKTIVITÁSOK KICSIKNEK ÉS NAGYOKNAK

Az érdeklődők tájékoztatást kaphatnak egyes daganatos betegségekkel kapcsolatos önvizsgálatról és szűrésekről, a helyes szájhigiénéről, részt vehetnek alapszintű újraélesztés oktatásban, zenés rövid átmozgató programokon, sporteszközök bemutatóján, valamint a gyermekeket várja a Teddy maci kórház.

SZŰRÉSEK HELYSZÍNEI 2024

Balatonfüred

2024. június 28-30.

Balaotonalmádi

2024. július 19-21.

Gyenesdiás

2024. augusztus 9-11.

EGYÉB INFORMÁCIÓK

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság

egeszsegpart@memt.hu