Híreink

Az Egészségpart egészségügyi szűrő- és edukációs programsorozat ebben az évben is várja majd a Balaton parton nyaralókat!

Idei programsorozatunk első időpontja: 2024. június 28-30.

Kövesse figyelemmel weboldalunkat, illetve közösségi média felületeinket a további információkért!

Facebook

Kezdetét vette az Egészségpart 2023!

Első állomásunkon, Balatonbogláron indult el idei programsorozatunk, 2023. július 7. és 9. között!

Következő állomásunk: Balatonalmádi, Wesselényi strand, 2023. július 21-23.

Ízelítő a balatonboglári szűrésről

Balatonbogláron kezdődött az Egészségpart 2022 nyári programsorozata

Az Index.hu beszámolója az eseményről.

Egészségpart – szűrővizsgálatok a strandokon – Füred TV tudósítás 2021. július 24.

Igazi strandidőben érkezett Balatonfüredre az Egészségpart

Sikeres hétvégét zártunk Balatonfüreden, ahol rendkívül nagy érdeklődés fogadta az Egészségpart csapatát. Július 31-én és augusztus 1-én Balatonalmádiban folyatatódik programunk!

Egészségpart programsorozat – M1 Híradó 2021.07.21.

Feller Anna, a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság szakmai vezetője bemutatta programunkat az M1 Híradó stábjának.

 

Veszprémbe érkezett az Egészségpart

A szűrőbuszokban általános szűrővizsgálatok és fogászati vizsgálatok is zajlottak a magyar Fogorvostanhallgatók Egyesületének közreműködésével, ahogy ezt Joó Tamás, a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság elnökhelyettese is kiemelte a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.

Bertókné Tamás Renáta, a Nemzeti Népegészségügyi Központ főosztályvezetője Veszprémben elmondta: köztudott, hogy a magyarok egészségügyi állapota nem a legjobb Európa más államaihoz viszonyítva, ugyanakkor hozzátette, hogy az elmúlt 10 évben már elindult pozitív irányba egyfajta változás, ebben a szakembereknek, a döntéshozóknak és a társadalom minden tagjának is komoly felelőssége van.

Ugyanezt a felelősségvállalást emelte ki Ovádi Péter országgyűlési képviselő is a rendezvényen, aki szintén támogatta a szűrőprogram veszprémi állomását. A képviselő megköszönte az egészségügyi dolgozók elmúlt másfél éves kitartó munkáját is. Erről az időszakról úgy fogalmazott, hogy mindenki előtt nyilvánvalóvá vált, hogy a legnagyobb kincsünk az egészségünk, aminek megőrzéséért pontosan ilyen prevenciós programokra van szükség, mint amilyen az Egészségpart is.

Végezetül Porga Gyula polgármester szintén megköszönte a koronavírus járvány ellen végzett munkát, az Egészségpart szűrőprogram kapcsán pedig kiemelte, biztos benne, hogy sok érdeklődő felkeresi a buszokat, hiszen Veszprémben hagyománya van az ilyen prevenciós programoknak, ha pedig csak egy embernél sikerül kiszűrni egy kezdődő betegséget, már megérte megszervezni!

A program nagy sikerrel zárult az első állomáson, közel 100 veszprémi lakos vett részt a szűrővizsgálatokon, ahol az Egészségpart bőrgyógyász szakemberei 4 rosszindulatú elváltozást is találtak, ami azt bizonyítja, hogy a szűrővizsgálatok igénybevétele létfontosságú!